16 February 2017

Bakul jadi Troli

Assalamualaikum..

I loveeeeeeeeeeeeeeee doing grocerry.

But..

I hate doing it with my kids.



Selalunya, bila nak keluar, kitorang sanggup rasuah pelbagai (read: rasuah maksudnya makanan ). Dan budak2 boleh kirim apa sahaja asalkan bukan junk food atau junkies atau jajan.

Ntah macam mana, semalam bila nak keluar, baik punya masuk kereta. Tadaaaaaaa...ada 3 ketul dah standby kat seat belakang. 

Imani : Sorry mama ... Iman dah cakap jangan. Dorang ni tak nak dengar. (Memula minta maaf..lepas tu blame others. Huh)

Harith : Abang dah cakap jangan ikut, kakak nak jugak ikut jadi abang kena ikut la sebab nak jaga kakak. ( Yang ini pakcik reverse psiko)

Hanif : Mama!!!!! Surprise!!!! (banyak la surprise ko dik. Tak pernah rasa bersalah pun kan)

Jadi...takkan nak heret keluar satu2. Kena la bawak. Dan memang dah hagak, kalau ada 3 ketul ni, memang akan ambil masa yang panjang dari biasa.

Sampai hypermarket, amik troli siap2, ikut senarai barang apa nak beli. Tak sampai 10 minit, troli dah penuh dengan ntah apa2 barang yang dimasukkan. Pantang mama toleh tempat lain.

So there we go, 4 jam untuk sebulan punya barang je.

Perlukah juga cerita macam mana Hanif sorok bawah tempat plastik di cashier? Atau macam mana makcik jaga ikan terkejut sebab Hanif seluk tangki ikan keli nak campak kat Harith?

Jom balik korang. Sket lagi mama nak kena saman sebab korang.

No comments:

Post a Comment

Tengok Dinasour (Lagi)

Assalamualaikum.. Perancang majlis sekarang ni memang lagi hebat, siap ke sekolah bagi flyers bagai, dah plak dapat ke budak2 , memangla...